• BEGELEIDING
  • OPVANG
  • WONEN
meer met mensen

Trainingshuis/Doorstroomhuis

In het Trainingshuis/Doorstroomhuis krijgt u ondersteuning bij het aanleren van vaardigheden om zelfstandig een huishouden te runnen. Denk hierbij aan het aanleren van een gewoon dag- en nachtritme, koken, opruimen en samenleven met anderen. Vooral jongeren die op straat hebben geleefd zitten met hele praktische vragen, zoals ‘Hoe kom ik aan werk en een woning?’ Trajectbegeleiders maken samen met de klant een begeleidingsplan. De nadruk ligt op het ontwikkelen van een toekomstperspectief en op het ontdekken van kwaliteiten en mogelijkheden. 

De begeleiding duurt maximaal 15 weken. Woonbegeleiders trainen de klanten bij de dagelijkse praktische zaken. Ook ondersteunen zij klanten bij het uitvoeren van hun doelen in het begeleidingsplan. Het Trainingshuis/Doorstroomhuis heeft een beperkt aantal plekken. Houdt u rekening met een wachtlijst. 

Waar?

Er zijn Trainingshuizen in Alkmaar (20 plaatsen) en in Hoorn (15 plaatsen) In Den Helder is een Doorstroomhuis (17 plaatsen):

  • In Alkmaar heeft het Trainingshuis douches en toiletten voor gemeenschappelijk gebruik. Moeders met kinderen worden opgevangen in Begeleid Wonen.
  • In Hoorn heeft het Trainingshuis een gemeenschappelijke woonruimte met kinderhoek en een keuken. De douches en toiletten zijn voor gemeenschappelijk gebruik. 
  • In Den Helder heeft elke kamer een eigen wc / douche. Sommige kamers hebben een eigen kookgelegenheid, voor andere is er een gemeenschappelijke keuken.

Voor wie?

Het Trainingshuis/Doorstroomhuis is voor mensen die geregistreerd staan in Noord-Holland Noord en dak- en/of thuisloos zijn of dit dreigen te worden. 

Aanmelden
Instanties kunnen klanten aanmelden bij de 
Centrale Voordeur. Daarnaast moeten klanten zich ook persoonlijk melden. Is er een wachtlijst, dan moeten klanten zich twee keer per week melden.