Voorzieningen Zaanstad

Begeleid Wonen Zaanstad

Begeleid Wonen in Zaanstad biedt begeleiding aan mensen die door verschillende omstandigheden tijdelijk niet zelfstandig kunnen wonen. De reden van het niet zelfstandig kunnen wonen kan te maken hebben met psychosociale problematiek en met het ontbreken van de vaardigheden of verslaving. Een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven is een belangrijk streven in de begeleiding.

Jouw woonbegeleider komt elke week langs en begeleid je om jouw doelen en plannen te realiseren. Daarnaast krijg je bezoek van een trajectbegeleider die samen met jou kijkt of het plan dat jullie hebben opgesteld werkt of dat het plan gewijzigd moet worden. Bij Begeleid Wonen gaan wij er vanuit dat je woonvaardigheden zoals koken, wassen en boodschappen doen al bezit. De begeleiding is gericht op het versterken van jouw eigen vaardigheden. Ook bekijken wij hoe je door jouw persoonlijk netwerk geholpen kunt worden. Het uiteindelijke doel is dat je weer volledig zelfstandig kunt wonen. 

Bij Begeleid Wonen ligt de nadruk op het vergroten en behouden van vaardigheden. Bij dnoDoen werken we vanuit de Krachtwerk methode, waarbij de visie is de eigen kracht en zelfredzaamheid te versterken met sociale netwerk van familie, vrienden en kennissen.

Bij Begeleid Wonen in Zaanstad werk je aan de basisvaardigheden voor zelfstandig wonen en leven. Het streven is om de begeleiding niet langer te laten duren dan noodzakelijk en doorstroom naar een meer zelfstandige plek zo snel mogelijk in te zetten.

In de woning verblijven meerdere cliënten of gezinnen. De woning is voorzien van een eigen slaapruimte. De douche, keuken en toilet worden gedeeld met de overige cliënten die ook in de woning verblijven.