Terugblik Wereld Daklozendag 2023

Afgelopen dinsdag was het zover: De Wereld Daklozendag 2023. Vanuit dnoDoen werd er op elke locatie iets georganiseerd om hier bij stil te staan.

"Een thuis betekent zoveel meer dan alleen een dak boven je hoofd, het is een eigenplek voor jou, een thuis om tot rust te komen, een thuis waar je zelf kunt zijn.
Thuis waar je weer aan straks en morgen kunt denken en hoe je dag zinvol kunt invullen. Eigenwaarde ontwikkelt en op straat gewoon weer wordt gezien!".

In Alkmaar stond het team van Housing First klaar op de Paardenmarkt. Er kwamen heel wat mensen een kijkje nemen. Ze waren nieuwsgiering naar de tent en de shelter bag.

Bij de nachtopvang begonnen ze 's ochtends met een uitgebreid ontbijt met croissants van de Lekkere Bakr. Vanaf 11 uur kwamen studenten van de opleiding SPH van het Horizon College in Alkmaar langs voor een rondleiding.
In de middag kon je heerlijk een ijsje eten van ijssalon De Mient. Daarnaast was het mogelijk om een make-up workshop of knipbeurt te krijgen. 's Avonds waren er pizza's van Happy Italy.

In Den Helder was het een gezellig drukke middag, er kwamen meerdere buurtbewoners langs om een kijkje te nemen bij de nachtopvang. Onze collega's hadden heerlijke taarten gebakken.

In Hoorn werd er een feestelijke middag van gemaakt, er werden pannenkoeken gebakken. Daarnaast werden er een paar rondleidingen gegeven aan een paar nieuwsgierige buurtbewoners.

Ook in Zaanstad was er een gezellige lunch georganiseerd voor de bewoners.